Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular
»  'Ahtapot Paul' yine bildi..
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyÇarş. 9 Şub. - 14:41 tarafından SpRing

» Yetkinforum'da Derecelerimiz
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyC.tesi 13 Mart - 23:49 tarafından SpRing

» PULSAR EN İYİ YOLLAYICILAR DERECESİNDEE
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyCuma 5 Mart - 17:07 tarafından pulsar14

» 2010 Dünya Kupası reklamı PEPSI
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyCuma 5 Mart - 16:30 tarafından SteLLa

» Atletico Madrid 1 - 1 Galatasaray
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 22 Şub. - 11:03 tarafından NaZLı

» Beşiktaş- Galatasaray
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 22 Şub. - 10:43 tarafından NaZLı

» dünyadan tribün örnekleri..
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyC.tesi 20 Şub. - 15:05 tarafından SteLLa

» Tatildeyim..
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyÇarş. 27 Ocak - 19:16 tarafından SteLLa

» Imza Arsivi //
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptySalı 26 Ocak - 21:02 tarafından SpRing

» "Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni"
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 18 Ocak - 17:13 tarafından BuRocK

» "Pembe krampon bizi bozar"
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyCuma 15 Ocak - 22:21 tarafından SteLLa

» 2009'un en iyi 10 golü
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyCuma 25 Ara. - 16:15 tarafından BuRocK

» 'Dünyada Yılın Futbolcusu' Messi...
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyÇarş. 23 Ara. - 13:25 tarafından Murat

» Trabzonspor sokakta doğdu
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 21 Ara. - 14:25 tarafından papiş

» Dirsek Fena Değmiş..
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyC.tesi 19 Ara. - 22:20 tarafından NaZLı

» Hareketli resimler
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPaz 13 Ara. - 10:46 tarafından NaZLı

» Aslan, liderlik için sahada..!
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptySalı 8 Ara. - 17:29 tarafından SpRing

» Hareketli komik Resimler
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 7 Ara. - 22:40 tarafından SpRing

» İyi Geceler gifleri
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPtsi 7 Ara. - 22:19 tarafından SpRing

» Doğum Günü Gifleri
Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] EmptyPaz 6 Ara. - 1:27 tarafından SpRing

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma


Günün İftar Mönüsü [12.09.2009]

Aşağa gitmek

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Empty Günün İftar Mönüsü [12.09.2009]

Mesaj tarafından DiLRuBa C.tesi 12 Eyl. - 10:56

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Ezo-gelin-corbasi-1544

Ezo Gelin Çorbası tarifi

için Malzemeler :

• 500 gr. mercimek,
• 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan,
• Yarım limon suyu, Tuz,
• 8 su bardağı su. Sos için:
• 50 gr. un,
• 50 gr. ince doğranmış soğan,
• 25 gr. dövülmüş sarımsak,
• 50 gr. domates salçası,
• 20 gr. kırmızı pul biber,
• 10 gr. kuru nane,
• 4 su bardağı su.
Ezo Gelin Çorbası

yemeğinin hazırlanışı:

Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.

SOSUN HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir.
DiLRuBa
DiLRuBa
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Manyak10
. : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Mutlu10
Kayıt tarihi : 04/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Empty Geri: Günün İftar Mönüsü [12.09.2009]

Mesaj tarafından DiLRuBa C.tesi 12 Eyl. - 10:57

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Sebzeli-dana-incik-haslama-87

Sebzeli Dana İncik Haşlama tarifi

için Malzemeler :

• Dana incik eti
• 2 havuç
• 1 orta boy kereviz
• 1 küçük lahana
• ½ kg. patates
• 1 domates
• Bir demet maydanoz
• Tuz, karabiber taneleri
Sebzeli Dana İncik Haşlama

yemeğinin hazırlanışı:

Eti kaynayan suyun içine atıp bir taşım kaynadıktan sonra, su atılır. Tekrar temiz bir suyun içine eti, biber taneleri, tuzu koyup yavaş ateşte pişirilir. Et yarı pişmiş durumunda iken, havuçlar, dörde bölünmüş kereviz, bütün domates ilave edilir. 10 dakika kadar hep birlikte pişmeye bırakılır. Sonra dilimlenmiş patatesler ve lahana ilave edilir. Hep birlikte bir süre daha pişirilir.İnce kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır.Tuzunu, karabiberini tekrar ayarlayıp, isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle birlikte servis yapılır.
DiLRuBa
DiLRuBa
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Manyak10
. : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Mutlu10
Kayıt tarihi : 04/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Empty Geri: Günün İftar Mönüsü [12.09.2009]

Mesaj tarafından DiLRuBa C.tesi 12 Eyl. - 10:57

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Rosto-ve-patates-puresi-85


Rosto ve Patates Püresi tarifi

için Malzemeler :

• 750 gr Dana Nuar
• 1 adet Soğan
• 1 adet Havuç
• 1 demet Maydanoz sapı
• 1 çorba kaşığı Salça
• 1 çorba kaşığı Un
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 6 su bardağı Et Suyu
• 4 adet haşlanmış Patates
• 1 çorba kaşığı Tereyağ
• 1 su bardağı sıcak Süt
• Tuz ve Karabiber
Rosto ve Patates Püresi

yemeğinin hazırlanışı:

Etleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerede yağı kızdırdıktan sonra etleri kızartın. Etleri kızardıktan sonra doğranmamış bir baş soğanı ve bütün halindeki havucu ekleyin. Tencereye, salçayı, tereyağını, et suyu tableti, tuzu, karabiberi, sıcak suyu, maydanoz saplarını ve unu ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler piştikten sonra dilimleyerek servis yapın. Patates püresi için patatesleri haşlayın. Genişçe bir kapta haşlanmış patateslerle, tuzu,karabiberi, tereyağını ve ılık sütü yavaş yavaş karıştırın. Ocakta kısık ateşte patatesleri ezerek püre haline getirin. Rostonun yanında patates püresini servis yapın.
DiLRuBa
DiLRuBa
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Manyak10
. : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Mutlu10
Kayıt tarihi : 04/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Empty Geri: Günün İftar Mönüsü [12.09.2009]

Mesaj tarafından DiLRuBa C.tesi 12 Eyl. - 10:58

Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Gullac-1233


Güllaç tarifi

için Malzemeler :

• Güllaç Yufkası 400 g
• Süt 2000 g
• Toz şeker 500 g
• Parçalanmış ceviz veya fıstık 300 g
• Doğranmış muz (isteğe bağlı) 300 g
• Nar 1 adet
• Vanilya veya gülsuyu
Güllaç

yemeğinin hazırlanışı:

Şeker, süt ve vanilya kaynatılıp 50°C’ye kadar soğutulur.

Yufkalar teker teker ılık süte batırılıp istenilen tepsiye yerleştirilir. Yufkalar arasına parçalanmış ceviz veya fıstık serpilir, isteğe bağlı olarak aralarına doğranmış muz ilave edilir.

Kalan yufkalar süte batırılarak üzerine ilave edilir. Artan süt kepçe yardımıyla yufkaların üzerine dökülür, nar taneleri ve file badem serpiştirilerek dekor tamamlanır.

Afiyet Olsun...
DiLRuBa
DiLRuBa
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2233
Yaş : 27
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : .
C@D!...
Durum : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Manyak10
. : Günün İftar Mönüsü [12.09.2009] Mutlu10
Kayıt tarihi : 04/10/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz